Eurlings vergadert bij IOC over 2020

altHet Nederlandse IOC-lid Camile Eurlings vergadert deze week in het IOC-hoofdkwartier in Lausanne als lid van een van de 14 werkgroepen die president Thomas Bach in mei aanstelde. Zij geven aanbevelingen voor de Olympische agenda 2020, een strategische routekaart voor de toekomst van de Olympische beweging.

Elke groep bestaat uit de belangrijkste stakeholders van de Olympische beweging: IOC-leden, atleten, vertegenwoordigers van de internationale sportfederaties en nationale Olympische comité’s. Ook zijn deskundigen uit het maatschappelijk middenveld opgenomen: het bedrijfsleven en organisaties die werken aan het bevorderen van milieubescherming, gezondheid, ontwikkelingswerk of het bevorderen van de mensenrechten, Google, Transparency International en de Wereldbank.

 

De werkgroepen kijken naar duizenden emails die door leden van de Olympische familie en beweging waren verstuurd naar een speciaal adres. Ongeveer een kwart kwam uit het publiek. De thema’s gingen over de biedprocedure, samenstelling van het Olympisch programma, differentiatie van de Olympische Spelen, goed bestuur en autonomie.

Eurlings zit in de werkgroep Olympische gedachte in actie, strategie voor jongeren en IOC-lidmaatschap.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets