‘Eurlings onverwacht’

Frank van den Wall BakeIn zijn jongste maandbrief noemt sponsorgoeroe Frank van den Wall Bake de voordracht van KLM-baas Camiel Eurlings tot lid van het IOC ‘een onverwachte ontwikkeling’.
Maar ook vindt hij andere geopperde kandidaten zoals Richard Krajicek, Esther Vergeer en Pieter van den Hoogenband ‘ geen van drieën geschikt.’
Hij meent dat om als IOC-lid te slagen je ‘politiekachtig moet kunnen acteren, geduld hebben, kunnen en willen vergaderen, sterk kunnen lobbyen en gepokt en gemazeld zijn in het omgaan met mensen die zichzelf belangrijker vinden dan de sport.’ En die drie ‘voldoen (nog) niet aan deze criteria.’

Van den Wall Bake oppert dat ‘nu Andre Bolhuis dit voor Camiel heeft geregeld,’ de KLM partner moet worden van NOC*NSF, waar Bolhuis voorzitter van is. ‘Overigens niet erg handig van Eurlings dat hij roept dat zijn toetreden tot het IOC goed is voor KLM,’ aldus Bake.

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets