Esther Vergeer stopt met tennis

De gouden finale tijdens de paralympische Spelen van Londen in 2012 blijkt de laatste wedstrijdalt te zijn geweest van rolstoeltennisster Esther Vergeer. Zij stond vanaf 1993 onafgebroken op de eerste plaats van de wereldranglijst. Dat zelfde gold ook als voormalig rolstoelbasketbalspeelster.

Sinds 2003 wereldwijd ongeslagen in het enkelspel. Esther Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioene tennis en werd vijf keer verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Zij nam deel aan de Paralympische Spelen van Sydney (2000), Athene (2204), Peking (2008) en Londen (2012). Esther won de Laurens World Sports Awards in 2002 en in 2008. Op 14 januari 2013 werd Esther Vergeer door waarnemend burgemeester Jan Waaijer benoemd tot ereburger van Woerden. Esther Vergeer maakte bekend dat zij met tennis stopte, nadat zij na de Paralympics van 2012 niet meer had getraind. De Sociëteit Olympisch Stadion, waarvan Esther Vergeer lid is, is bijzonder trots op haar geweldig grote prestaties. En hoopt Esther binnen afzienbare tijd weer op een haar ledenavonden te mogen verwelkomen.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets