Eregalerij Winterspelen in Olympic Experience

Olympisch StadionDe Olympic Experience, het museum in Het Olympisch Stadion, heeft er een eregalerij bij van Nederlandse winnaars van Olympisch en Paralympisch wintergoud.
Annie Borckink, Olympisch schaatskampioene in 1980, was één van de eerste bezoekers van de nieuwe informatiewand.

Op 2 februari 1964 was Sjoukje Dijkstra de eerste uit Nederland die Olympisch wintergoud won. De jongste in een rij van 29 gouden Olympische en twee Paralympische titels – is Nicolien Sauerbreij. Marjorie van de Bunt won in 1994 te Lillehammer en 2002 in Salt Lake City Paralympisch goud op de biathlon.

 

Tijdens de kerstvakantie is het sportmuseum omgetoverd in winterse sferen. Voor 7 euro ontvangt de bezoeker een entreebewijs voor het Olympisch Stadion en de Olympic Experience, een sportpaspoort, een snack én een Olympisch medaille en diploma. Dit arrangement is ook geldig tijdens de Winterspelen in Sotsji, als in het Olympisch Stadion de coolste baan van Nederland ligt.

(Bron: www.sportgeschiedenis.nl)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets