..en hoe gaat het met onze leden zelf?

bij RIH-sportTijdens de Nieuwjaarsborrel van de SOS zijn Peter Jansen van het Johan Cruijff College en Wim van der Kaaij van RIH-sport Amsterdam aan elkaar voorgesteld. Peter liet toen in een gesprekje weten dat hij honderden keren voorbij de zaak van Wim op de Westerstraat was gereden maar nog niet eerder binnen was geweest. De afspraak voor een bezoekje aan de winkel en de framebouwerij was gauw gemaakt en op dinsdag 1 maart toog Peter met collega Jorieke Exler Westerstraatwaarts. Jorieke is belast met de promotie van het zogenoemde Olympisch Gebied, het gebied rond het Olympisch Stadion (klik hier).

 

Tussen 1989 en 1996 behaalden RIH-sport als sponsor van de Wim van der KaaijKoninklijke Nederlandse Wielren Unie voor de baanselectie veel successen op RIH fietsen: 10 wereldtitels! Meest aansprekende: Leontien van Moorsel die in 1990 haar eerste wereldtitel behaalde op de dames achtervolging. Vanaf 1991 won Ingrid Haringa op de sprint en op puntenkoers 5 wereldtitels. Ook op de Olympische Spelen van 1992 en 1996 werden diverse zilveren en bronzen medailles gewonnen. Door de jaren heen zijn er zo’n 63 Wereld- en Olympische titels behaald op fietsen bij RIH-sport vervaardigd.

(foto’s Henk Bruijntjes)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets