Marnix Koolhaas lid Sociëteit


Canon Nederlandse schaatsenAan het einde van een interessante presentatie die Canon van de Nederlandse schaatsgeschiedenis heet,  heeft schaatshistoricus Marnix Koolhaas van het bestuur van onze Sociëteit het lidmaatschap, voor één jaar vrij, aangeboden gekregen, dat hij dankbaar aanvaardde.

Marnix heeft die Canon van 50 vensters samengesteld met Gauke Bootsma van het Schaatsmuseum in Hindeloopen en met sporthistoricus/medepresentator Jurryt van de Vooren.

Een Marnix Koolhaas35 tal leden van de Sociëteit, ontvangen met diner in de KPN-unit onder de eretribune, kreeg te horen welke momenten per se in de Canon moesten, welke afvielen en waarover de meeste discussie is geweest. Opvallende vensters waren die van Anne Frrank, in 1941 op de schaats, en van Liduina van Schiedam die in 1395 op het ijs ten val kwam, nimmer herstelde en door Rome heilig is verklaard. 

Zie ook: www.sportgeschiedenis.nl en tik in het zoekvakje Canon in.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets