Dick Bruijnesteijn overleden

Dik BruynesteynMet veel verdriet moeten we melden, dat ons sociëteitslid Dick Bruijnesteijn in een ziekenhuis in zijn woonplaats Hoorn vanavond na een kort ziekbed is overleden. Dick (bekend als Dik Bruynesteyn) was de geestelijke vader van voetballer Appie Happie over wie hij een aantal boeken schreef. De strip Appie Happie verscheen in Het Parool waar hij eind jaren zestig terecht kwam na een overstap van Het Vrije Volk in Amsterdam.
Op Dick’s uitdrukkelijk verzoek vindt de uitvaartplechtigheid in besloten kring plaats.
Dik, op 7 juli 1927 in Rotterdam geboren en dus bijna 85 jaar geworden, werd vooral bekend van zijn sportkarikaturen op zondagavond bij Studio Sport. In het radioprogramma KRO-Goal maakte hij een tekening in de rubriek Gebabbel en Gekrabbel waar hij meermalen zijn operavriend Rigoletto opvoerde, want Dik was een fervent operaliefhebber.

strip DikDik was sinds een jaar bezig met zijn laatste boek: Dik tevreden. Andere boeken van hem zijn onder meer: De gekke wereld van Tennis, over Willem van Hanegem, Van Abe tot Zoetemelk, een striplimerick in samenwerking met Eli Asser en Aanvallen over kretologie uit de topsport. Hij keek met een gezonde blik naar de topsport en met de nodige humor. In elke nieuwe strip van Appie Happie tekende hij een mannetje in een hoek van een voetbalveld die vroeg: “Ben ik hier bij de zaaduientelers?’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets