Denk mee met het sportmuseum in het Olympisch Stadion

altSinds 2005 is de Olympic Experience het sportmuseum van het Olympisch  Stadion. Op deze historische locatie wordt een belangrijk deel van ons sportieve erfgoed in ere gehouden. In de Olympic Experience wordt  namelijk meer dan honderd jaar Nederlandse en internationale sport zichtbaar gemaakt, vooral via filmbeelden. In die vijf jaar hebben de Nederlandse sporters gelukkig niet stilgestaan, en zijn er weer veel nieuwe successen behaald. Daarom werkt het Olympisch Stadion, samen met NOC*NSF en de NOS, aan een uitbreiding.

 

In de Olympic Experience worden tien verschillende sporten via videozuilen aan het publiek tentoongesteld:

  1. hockey
  2. atletiek
  3. judo
  4. tennis
  5. schaatsen
  6. zwemmen
  7. wielrennen
  8. roeien
  9. voetbal
  10. paardensport

 
Voor al deze sporten maakt het Olympisch Stadion nu een selectie van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers van de afgelopen vijf tot tien jaar. Vanaf juni moeten deze sporters ook in de Olympic  Expereince te zien zijn voor het publiek. Maar ook in andere sporten hebben Nederlanders goed gepresteerd, zoals  bij het snowboarden en het waterpolo. Dat willen we natuurlijk ook vastleggen in de Olympic Experience.
 
Het Olympisch Stadion roept de sportliefhebbers nu op om na te denken wie de belangrijkste Nederlandse sporters van de laatste vijf tot tien jaar zijn. U kunt uw favoriet mailen naar jurryt.vandevooren@olympischstadion.nl. Hiermee  krijgen we een beter beeld van de populariteit en impact van onze topsporters.
 
Deze oproep is overigens geen verkiezing, waarbij de meeste stemmen gelden. Het Olympisch Stadion maakt een onafhankelijke keuze, maar zal zeker gebruik maken van de kennis en passie van de Nederlandse sportliefhebbers. Over enkele maanden moet deze uitbreiding van de Olympic Experience gereed zijn, zodat het sportmuseum weer helemaal bij de tijd is. Met uw bijdrage erbij moet dat zeker lukken.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets