Decreet Poetin voor hele stad

Vladimir PoetinHoewel het IOC al volgens de reglementen had gehandeld met de verklaring dat er bij Olympische Spelen, Olympische Winterspelen of Paralympics überhaupt niet door atleten en officials  op Olympische grond mag worden gedemonstreerd tegen wat dan ook, heeft president Poetin een decreet uitgevaardigd dat geldt voor de hele stad Sotsji, een ongebruikelijke stap.

Hij noemt verboden op manifestaties, optochten of protesten ‘een veiligheidsmaatregel.’

Homorechtenactivist Nikolaj Aleksejev wil het decreet, dat geldt van 7 januari 2014 tot 21 maart, aanvechten bij het Russische hooggerechtshof: ‘Het is een inbreuk op het recht van vergadering.’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets