De asperges smaakten weer lekker in het Frans Otten Stadion

Op 14 juni 2023 vond weer het traditionele aspergediner van de Sociëteit Olympisch Stadion plaats, onder subtropische omstandigheden. Het werd ondanks de hitte een bijzonder geslaagde avond in het Frans Otten Stadion die werd afgesloten met de zeer spannende wedstrijd Nederland – Kroatië waar gezamenlijk naar werd gekeken. Vooraf aan deze halve finale van de Nations League in Rotterdam werd de aanwezige leden gevraagd naar: 1. de minuut waarin het eerste doelpunt zou worden gemaakt in de Kuip, 2. de ruststand en 3. de einduitslag. De beste voorspeller werd een mooie prijs in het vooruitzicht gesteld. Gelijk op met het grillige scoreverloop van de wedstrijd was er bij de aanwezigen sprake van wisselende kansen, met alle blijdschap en teleurstelling van dien. De spanning liep gedurende de avond steeds verder op! Uiteindelijk werd de uitslag na 90 minuten (2-2) en de eindstand na verlenging (2-4) door niemand geraden en werden de prijzen (eeuwige roem en een fles wijn) voor een volgende gelegenheid bewaard.

MvdW/16 juni 2021

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.