Dafne vlamt op Flame Games

Dafne SchippersDafne Schippers gaat morgen, 31 augustus, voor de snelste 150 meter ooit tijdens de eerste Flame Games, in het Olympisch Stadion. Een evenement waarvan atletiekmakelaar Jos Hermens zegt: ‘Amsterdam hoort een internationale atletiekwedstrijd te hebben.

Dafne maakte onlangs grote indruk op de afsluitende 200 meter bij de wk in Moskou, waar zij met de laatste inspanning brons veroverde. De Utrechtse wil niet alleen haar eigen record op de 150 meter verbeteren dat op 16,96 sec. staat, maar ook haar 100 meterrecord (11,09) moet er aan. 

 

Schippers krijgt in Amsterdam sterke tegenstand van Madiea Ghafoor en Jodie Williams. De 20-jarige Ghafoor, lid van Phanos uit Amsterdam, geldt vooral als een begenadigd 400 meterloopster. Op die afstand eindigde ze als zesde bij het EK onder 23 in Tampere en staat ze met haar persoonlijk record van 52.46 in de top tien aller tijden. De Britse Jodie Williams (19) is evenmin een onbekende voor Schippers. Zij eindigde bij het EK onder de 23 jaar als tweede op de 100 meter. Op de dubbele afstand pakte Wiliams, voormalig wk-juniore 100 en 200 meter, wél het goud.

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets