D-Café: Olympische Spelen 2028 in Amsterdam?

OS 2028Moet Amsterdam in 2028 de Olympische Spelen willen organiseren? Het stadsbestuur zegt ja, het draagvlak onder de Amsterdammers is klein en politieke partijen zijn verdeeld. Voor D66 Amsterdam genoeg redenen om op dinsdag 3 juli in het Olympisch Stadion het ‘Amsterdam 2028 Debat’ te organiseren.

 

Jan Paternotte, fractievoorzitter van D66 en Robert Flos, fractievoorzitter van de VVD kruisen de Olympische degens met elkaar. D66 is kritisch op de kandidatuur. Volgens Paternotte moet Amsterdam zich niet profileren als topsportstad, maar als creatieve kennisstad. VVD’er Flos denkt juist dat de Olympische kandidatuur als vliegwiel kan fungeren om investeringen in infrastructuur, woningbouw en sportaccommodaties tot stand te brengen.

 

De avond wordt niet alleen een politiek debat tussen D66 en VVD: om meer te weten over de voor- en nadelen van een Olympische kandidatuur voorzien deskundigen Albert van Schendel en Angelique Lombarts het thema van wetenschappelijke kennis over de impact van sportevenementen en citymarketing op Amsterdam.

 

Sprekers:

* Jan Paternotte, fractievoorzitter van D66

* Robert Flos, fractievoorzitter van de VVD

* Albert Van Schendel, hogeschooldocent Sport en Evenementenmanagement

* Angelique Lombarts, gepromoveerd op het Amsterdamse citymarketingbeleid en hogeschooldocent Citymarketing & Leasuremanagement.

 

Tijd: 20.00u.

Waar: Olympisch Stadion Amsterdam, nr 24, bar-restaurant

Debatleider: Thijs Kleinpaste


No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets