Cruyff Foundation steunt met NOC*NSF de Paralympische sport

Johan CruyffDe Cruyff Foundation en NOC*NSF gaan tot en met 2016 samenwerken op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling van jeugd op het gebied van Paralympische topsport.

Zo ondersteunt de Cruyff Foundation de Toptalentstage naar Sotsji, waarmee zij haar betrokkenheid bij de Paralympische talentdag uitbouwt.

Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation: ‘Het is een logische stap om in deze fase van verdere professionalisering van de Paralympische top- én breedtesport samen met NOC*NSF op te trekken.’

André Cats, chef de mission van de Nederlandse Paralympische ploeg is erg blij: ‘ Hierdoor kunnen we samen via verschillende projecten de Paralympische- en gehandicaptensport in Nederland naar een hoger niveau tillen.”

De Cruyff Foundation zorgt er al 15 jaar voor dat jongeren met een handicap kunnen sporten en spelen. Naast deze samenwerking werkt de Foundation samen met de stichtingen van Esther Vergeer, Bas van de Goor en Bibian Mentel om gehandicapte kinderen een zo breed mogelijk sportaanbod te bieden. Ook steunt de Foundation kleine en lokale sportprojecten, mede waardoor er wekelijks ruim 50.000 kinderen met een handicap sporten. (Bron: Volkskrant)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets