Coos van Meurs zwaait af

Cos van MeursCoos van Meurs, jarenlang hoofd sport bij de Gemeente Amsterdam, gaat met pensioen. De laatste vijf jaar gaf hij leiding aan SportService Amsterdam.

Hij was destijds betrokken bij de bouw van de Amsterdam Arena, de verbreding van de Bosbaan en gaf mede invulling aan sportstimuleringsprogramma’s die vanaf begin jaren negentig onderdeel uitmaken van het gemeentelijk beleid. Coos blikt terug:

‘Geert Dales had van alle wethouders sport die ik heb meegemaakt het minste met sport van doen, maar hij is heel belangrijk geweest. We kwamen een keer op een sportterrein en hij riep: ‘Wat is dat voor Oost-Europese toestand?’ Hij heeft het fonds opgericht voor de vervanging van accommodaties. Zonder dat hij een echte passie voor de sport had, heeft hij veel betekend.”

“Nu met Eric van der Burg hebben we iemand die een passie heeft voor sport. Je ziet hem ook vaak op de sportvelden. Als wethouder zorg maakt hij de verbinding tussen sport en gezondheid. Ik heb met alle wethouders prettig gewerkt, maar Frank de Grave steekt er een beetje bovenuit. Hij zei: ‘Coos, jij gaat over 95 procent van het werk en daar heb ik vertrouwen in. Maar die 5 procent die voor mij belangrijk is, moet je me ook goed in bedienen.’ Dat was een prettige manier van werken.’

“Als ik over twee weken met pensioen ga, blijf ik actief in de sport in allerlei vrijwillige functies.  Met Rien van Haperen van de organisatie van de EK atletiek 2016 is er gebrainstormd om daar iets voor te doen. Mijn Amsterdamse netwerk kan erg handig zijn en ik weet van veel zaken hoe het geregeld is en wat de procedures zijn. Daarnaast blijf ik de competitieleiding voor de tennisvereniging doen en ben ik scheidsrechter bij een handbalvereniging. Er komt veel tijd bij. Ik heb twee kleinkinderen en er komt een derde bij. Daar kan ik straks veel tijd aan besteden.”
(Bron: sportknowhowxl)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets