Chris Schröder Bokaal

Frank SchröderOp zaterdag 18 januari 2014 vond voor de 12de keer de traditionele Superstars sportdag van AFC plaats op sportpark Borchland. Tijdens deze dag werd voor de eerste keer de Chris Schröder Bokaal uitgereikt aan een jeugdlid dat zich het afgelopen jaar zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor AFC.

De prijs is vernoemd naar ons oud-bestuurslid Chris Schröder, die in 2011 is overleden. Chris was tevens erelid van AFC en clubstatisticus.

BokaalFrank Schröder (rechts op de foto) reikte de prijs uit namens de Sociëteit Olympisch Stadion. In aanwezigheid van zijn broer Rob (links), de vijf kleinkinderen van Chris, en Nelleke Penninx en Peter Jansen namens het bestuur van de Sociëteit.

De Sociëteit Olympisch Stadion heeft het initiatief genomen voor het instellen van deze prijs uit eerbetoon aan Chris. De prijs is ingesteld voor een periode van minimaal drie jaar en gaat naar een AFC’er die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de club. Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van onze Sociëteit in het Frans Ottenstadion werd de bokaal op 14 januari gepresenteerd, in aanwezigheid van onze beschermvrouwe Erica Terpstra.

Superstars sportdag AFVDit jaar viel de eer te beurt aan Alexander Blomjous. Alexander is lid vanaf zijn zevende jaar en speelt dit jaar voor het laatst in de jeugdafdeling. Naast het voetballen heeft hij zich ook toegelegd op het leiden van wedstrijden. Dit jaar coördineert hij ook de inzet van scheidsrechters op de zaterdagen. Alexander is een mooi voorbeeld van een jeugdspeler die op jonge leeftijd als vrijwilliger actief is en daarmee een voorbeeld voor andere jeugdspelers.

Jeugdscheidsrechter Alexander Blomjous was erg verrast. Hij had het niet zien aankomen. De voorzitter van het jeugdbestuur van AFC, Brian Speelman, had de ouders van Alexander wel van tevoren ingelicht zodat deze bij de uitreiking aanwezig konden zijn. Het was een dubbele verrassing voor Alexander.

Een speciale dank gaat uit naar Intersport Duo voor het leveren van een bijdrage aan de prijsuitreiking.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets