Chebet wint Amsterdam Marathon in 02:05:53

Winnaar Wilson Chebet kwam in een zonnig Olympisch Stadion in 2:05:53 Chibetover de streep bij de TCS Amsterdam Marathon. Hiermee bleef hij net boven het parcourrecord, dat in 2010 op 2:05:44 is genoteerd voor Getu Feleke. Bij de dames liep de ethiopische Tiki Gelana in haar debuut op de marathon wel een parcoursrecord; in een mooie tijd van 2:22:07.

 

De titel voor het Nederlands Kampioenschap Marathon ging naar Michel Butter in 2:12:59. Lornah Kiplagat pakte de Nationale titel bij de vrouwen in 2:25:52.

Bekijk hier een filmpje van de finish.

Duizenden toeschouwers in het Olympisch Stadion en langs de toegangswegen moedigen de deelnemers aan. Via Eurosport werd de TCS Amsterdam Marathon tussen 09.30 en 12.00 uur in 58 landen live uitgezonden.

Lees ook over: Amsterdam Marathon of ga naar alle nieuwsberichten

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets