Charles Urbanus over zijn talenten

 

Charles en Han UrbanusSportminnend Amsterdam koestert zijn talenten. Bouwt aan toekomstige successen op Olympische Spelen, Wk’s en Ek’s. 

Algemeen manager Charles Urbanus van het Centrum Topsport Opleidingen kwam 3 oktober voor een volle zaal van Regardz in het Olympisch Stadion de Sociëteitsleden en vader Han Urbanus (87) enthousiast vertellen.

Over de 171 sporters van 6 bonden, die door 6 medewerkers, 26 specialisten op het gebied van (para) medische begeleiding en 20 coaches worden bijgestaan. ‘En alle functies op fietsafstand,’ aldus Charles die 22 jaar geleden betrokken was bij de oprichting van Topsport Amsterdam.  

 

Sporters die sporten, wonen en studeren op de topsporttalentenschool van het Caland Lyceum, op de universiteiten van VU-UvA en het mbo van het ROC: Die driemaal in de week verplicht gezamenlijk maaltijden nuttigen die afkomstig zijn van de biologische supermarkt EkoPlaza. CTO werkt hierdoor mee de top10-ambitie van NOC*NSF te realiseren, dat wil zeggen: bij de beste tien sportlanden ter wereld horen. De sportkoepel financiërt het fulltime trainingsproject, samen met de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en het sportministerie (VWS).

  

De zes bonden die talenten op het CTO hebben, zijn de rugbybond die de vrouwen naar de Olympische Spelen in Rio probeert te brengen en de bonden van roeien, zwemmen, basketbal, voetbal en honkbal. De jongste resultaten zijn: de vierde plaats van de voetbalsters onder 17, waarbij zes meisjes van het CTO zijn betrokken, tweemaal brons bij de wk zwemmen in Barcelona, driemaal brons bij de World Cup finale roeien in Luzern, de vierde plaats van de basketbalsters bij het EK onder 18 en de 10de plaats van de rugbyspeelsters bij de World Series Sevens. De omzet van CTO bedraagt 1,67 miljoen euro.
(foto’s staan bij Foto’s-Bijeenkomsten 2013)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets