Charles Urbanus over Topsportontwikkeling

Charles Urbanus

Op donderdag 3 oktober verzorgt Charles Urbanus een presentatie over het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam bij de Sociëteit Olympisch Stadion.
Charles is vanaf 1991 via het Olympisch Steunpunt Amsterdam betrokken geweest bij de oprichting en realisatie van Topsport Amsterdam. Nu is hij Algemeen Manager van CTO Amsterdam.

  

 

 

Charles Urbanus“In de fase waarin de omvang van trainings- en wedstrijdprogramma’s sterk toe moet nemen om de aansluiting op het internationale niveau te krijgen of te behouden, zorgt een aantal factoren dat te maken heeft met infrastructuur, voor uitval van een deel van de talenten. Voorbeelden hiervan zijn de combinatie sport en studie, het gebrek aan goede en beschikbare trainingsfaciliteiten, de toenemende reistijden en de beschikbaarheid van voorzieningen. Zij vormen belangrijke randvoorwaarden voor het opleidingsprogramma van het sporttalent.” (Masterplan Talentontwikkeling NOC*NSF)

Deze constateringen leverden na de Olympische Spelen van Athene 2004 een aantal uitdagingen op, waaronder het op locaties bundelen van opleidingsprogramma’s met de benodigde faciliteiten. Hiermee was de basis gelegd voor het inrichten van de centra voor topsport en onderwijs (CTO) en de nationale trainingscentra (NTC).

Het CTO Amsterdam is één van de vier CTO’s. De andere drie zijn gevestigd in Arnhem (Papendal), Heerenveen en Eindhoven. Het CTO biedt talentvolle sporters een unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen te combineren. 

Charles Urbanus

 

Naast zijn functie als bestuurder heeft Charles zelf 14 jaar in het Nederlands honkbalteam gespeeld, van 1972 tot 1986. Vervolgens is hij vanaf 1986 gaan coachen. Hij is coach geweest van het Nederlands Olympisch Team in Sydney. Toen zijn zoon Nick in de jeugd ging honkballen is hij jeugdcoach  geworden. Tot vorig jaar is hij gedurende twee seizoenen hoofdcoach geweest van L&D  Amsterdam in de hoofdklasse.
 

 

 

 

Programma donderdag 3 oktober, Regardz Olympisch Stadion: 

19:45 uur Presentatie Charles Urbanus 
21:15 uur Afsluitende borrel 
22:15 uur Einde programma

 

Voorafgaand aan de presentatie is er een buffet voor onze leden. 

 

Belangstellenden kunnen zich met/zonder introducé(e) aanmelden bij Nora Scholten via office@olympischstadion.nl

 

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets