Boek en expositie Dik Bruynesteyn

Dik TevredenAnderhalf jaar na zijn overlijden is het door Dik Bruynesteyn bedachte boek Dik Tevreden toch uitgekomen. Dik, die vorig jaar 28 april overleed, werkte de laatste jaren van zijn leven aan zijn memoires.
Hij had grote vellen papier aan elkaar geplakt en daarop in alfabetische volgorde de sportsterren beschreven die hij in de loop van zijn 84-jarige leven had getekend. Ruud Gosse en Jan Ferwerda, beheerders van de website www.dikbruynesteyn.nl en fans van de fameuse karikaturist, hebben het iniatief genomen om het werk te voltooien.

Recensie Dik Tevreden NRCGisteren, 25 oktober, werd het boek ten doop gehouden in Hoorn, in aanwezigheid van Diks partner Marijke SparnaaijMarijke Sparnaaij en zijn dochters Anneke en Elsje, die de eerste exemplaren kregen. Daarna werd in het Museum van de 20ste eeuw een expositie geopend met niet alleen tekeningen en boeken van Dik, maar ook beeldjes, kaarten enz. Diverse tekeningen vindt u bij Foto’s/Bijeenkomsten.
Bep van Houdt en Dik Bruynesteyn
Ook diverse sociëteitsleden gaven acte de presence, waaronder Bep van Houdt, goede vriend van Dik.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets