Biografie snowboardster Sauerbreij

Snowboardster Nicolien Sauerbreij presenteert maandag 15 november haar biografie in het Olympisch Stadion.

In het boek vertelt ze over de moeilijke weg naar goud op de Winterspelen van 2010. Het was de eerste Nederlandse Olympische titel in de sneeuw en ook de honderdste gouden Olympische plak aller tijden voor Nederland.

Bij de Olympische Spelen in Salt Lake City zorgde het zogenaamde ‘wax-incident’ er nog voor dat Sauerbreij met een slakkengang de berg afging. Vier jaar later in Turijn verspeelde ze een riante voorsprong. Op 26 februari 2010 kreeg ze eindelijk loon naar werken en won ze de gouden medaille tijdens de Spelen in Vancouver.

In ‘Met vallen en opstaan’ blikt Sauerbreij hierop terug. Het boek is geschreven door Hans Nieuwenburg, oud-waterpolo-international en deelnemer aan de Olympische Spelen van Barcelona en Atlanta.

De presentatie is in het Olympisch Stadion omdat Sauerbreij daar ambassadeur van is, samen met Ellen van Langen en Yvonne van Gennip.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets