Bijeenkomst Tour de France

 

Gerrit Voorting en Henk Faanhof (r)Historie en toekomst, met een tijdspanne van 60 jaar, vulden op vrijdag 26 juni -de eerste voetballoze wk-avond – de Ada Kokzaal in het Olympisch Stadion waar Gerrit Voorting en Henk Faanhof als deelnemers aan de Tour die in 1954 in Amsterdam startte, smakelijke anecdotes vertelden.

Heren van 91 jaar die nog piekfijn konden vertelden wat er, toen de Tour voor het eerst buiten Frankrijk startte, aan de hand was. En Piet van Heusden memoreerde uit het voorprogramma, de avond voor de start in het Olympisch Stadion, mede aan de hand van zijn boekje waarvoor hij foto’s maakte en plaatste. Jeroen Wielaert hield daarna een gloedvolle verhaal over de organisatie van 2015, als de Tour eindelijk in Utreg start, geschreven op twee bierviltjes die hij ingelijst meebracht. Je hoorde terwijl hij het vertelde de Marseilleise weer klinken zoals de beiaardier het speelde op de Domtoren. Een verhaal dat de toen bezoekende Tourdirecteur inmiddels over de hele wereld heeft verteld. Bestuurslid Peter Jansen had nog een wat droevige mededeling: het was de laatste keer dat de soos in Regardz was; hij bracht bloemen mee voor de bedrijfsleidster.
(Meer foto’s bij FOTO’S)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets