Bep van Houdt onderscheiden met Gouden microfoon

Ons sociëteitslid Bep van Houdt, 50 jaar journalist, is door het Genootschap Bep van Houdtder Vrije Heeren in zijn woonplaats Hilversum met de Gouden microfoon onderscheiden Het Genootschap bestaat uit voormalige medewerkers van de nieuwsdienst van de KRO-radio. Het ereteken in goud is hem verleend o.m. “wegens zijn jarenlange en uitmuntende verdiensten voor de Nederlandse journalistiek tijdens welke periode hij de normen, waarden, taken, inzet en kwaliteit van een waar journalist en publicist, in de volle betekenis en waardering van deze begrippen, zowel in geschreven vorm als via radio en televisie, tot ontplooiing heeft gebracht.

Dit alles ten dienste van de vergroting van het kennisniveau in algemene zin, van een groot publiek in het Nederlandse taalgebied. Met voortdurende inachtneming van alle ethische, sociale en democratische waarden die een goed journalist en publicist in een open en vrije samenwerking dient te verdedigen.

 

Ten tweede in bijzondere zin: vanwege zijn eveneens langjarige en uitmuntende verdiensten voor de Nederlandse sportjournalistiek. Gedurende meer dan een halve eeuw heeft hij in woord, beeld en geschrift, zich ten doel gesteld de sport in het algemeen en de voetbal- en tennissport in het bijzonder op gedegen, vakbekwame maar vooral ook enthousiasmerende wijze te verslaan, te becommentariëren, te analyseren maar bovenal onder de aandacht van een groot lezend, luisterend en kijkend publiek te brengen. Verdiensten die voor de Nederlandse sportwereld en het Nederlandse publiek van onschatbare waarden zijn geweest en tot op de dag van vandaag nog steeds zijn. Dit ook gezien zijn huidige activiteiten, als duider van de sportgeschiedenis van de afgelopen eeuw.”

Bestuur en leden van de Sociëteit feliciteren Bep van harte met deze mooie en terechte onderscheiding!

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets