Bart Lambriex en Floris van de Werken wereldkampioen zeilen

Voor de kust van Scheveningen strijden van 10-20 augustus 2023 de beste zeilers ter wereld om de wereldtitel in tien olympische klassen. In totaal nemen 1.200 zeilers deel aan de races. Op 16 augustus werden onze landgenoten Bart Lambriex en Floris van de Werken met de belangrijke medalrace nog te varen wereldkampioen in de 49er-klasse. Een formidabele prestatie die ook veel hoop biedt voor de Olympische Spelen volgend jaar. De Sociëteit Olympisch Stadion feliciteert Bart en Floris met deze prachtige wereldtitel.

Op 28 februari 2023 was Floris van de Werken te gast bij onze sociëteit en hield in de 1928-zaal van het Olympisch Stadion een zeer boeiende presentatie hoe hij in zijn carrière is omgegaan met zware druk en wat zijn verwachtingen zijn voor de nabije toekomst. Midden in zijn voorbereiding voor de WK in Scheveningen onderstreepte hij hoe belangrijk de psychologische aspecten zijn in de zeilsport. Hieronder de affiche voor deze SOS-bijeenkomst en een link met een statement van Floris.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets