´Weinig poeha´ voor Kea Bouman in 1924

Nu Roland Garros zijn einde nadert, is het goed stil te staan bij de allereerste Nederlander die een Grand Kea BoumanSlamtoernooi won, Kea Bouman, winnares van de Open Franse titel in 1927.

Sociëteitslid Jurryt van de Vooren heeft een radiofragment van haar gevonden, waarin zij over deze verrassing spreekt.

´We waren toen nog heel jong in het internationale tennis. Het was voor ons een belevenis om daarheen te gaan.´

Ze zei dat in 1960 in het AVRO-radioprogramma In het dal van Olympia. Hierin kwamen Nederlandse Olympiërs aan het woord, die vertelden over hun deelname aan de Olympische Spelen. Kea kwam in deze uitzending omdat zij in 1924 in Parijs aan de Olympische Spelen had deelgenomen en met Henk Timmer brons had gewonnen in het gemengd dubbelspel.

Kea, die op 17 november 1998 overleed, vier dagen na het overlijden van Henk Timmer en kort voor haar 95ste verjaardag, won haar titel in de Parijse wijk St. Cloud. Het stadion van Roland Garros was pas in 1928 klaar. Na haar zege werd ze gehuldigd, na haar bronzen plak niet. ´Toen was er weinig poeha.´

Het gesprek met Kea Bouman is te vinden via sportgeschiedenis.nl

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets