Andere Tijden Sport viert 5-jarig jubileum

HILVERSUM, 25 april 2012Andere Tijden Sport, het sporthistorische programma van de NOS andere tijden sporten de VPRO, viert dit jaar het vijfjarig jubileum. Liefhebbers van sport en geschiedenis kunnen ook deze sportzomer weer hun hart weer ophalen met een nieuwe 8-delige reeks van NOS|VPRO Andere Tijden Sport. Tom Egbers is de presentator vanuit de thuisbasis, het Olympisch Stadion. De serie begint met een drieluik over het EK Voetbal op zondag 3 juni (Het Deense Sprookje), dinsdag 5 juni (Gerald Vanenburg: Beter dan Van Basten) en donderdag 7 juni (Het Perestrojka-team: Hoe de Sovjets de EK-finale van ’88 verloren). In de aanloop naar de Olympische Spelen volgen nog vijf ‘Olympische’ edities. Alle acht afleveringen van NOS|VPRO Andere Tijden Sport beginnen rond de klok van tien en zijn te zien op Nederland 1.

 

Ter ere van het eerste lustrum verschijnt een boek, waarin dertien van de mooiste documentaires die de afgelopen vijf jaar te zien waren, zijn bewerkt tot verhalen. Het is een afwisseling geworden van researchjournalistiek, sfeerverhaal en ooggetuigenverslag.

 

Sinds de eerste uitzending van Andere Tijden Sport op 11 mei 2008 – EK 1988: De Zegetocht – verschenen 39 afleveringen onder het Andere Tijden Sport-label. Het programma veroverde de afgelopen jaren de harten van vele liefhebbers van sporthistorie. Met een gemiddelde van bijna een 8 krijgt het programma van de kijkers een mooi rapportcijfer. Het succes blijkt daarnaast ook uit het aantal kijkers. Het meest bekeken verhaal was met ruim 1,3 miljoen kijkers Van der Duim, meer dan een clown van 9 januari 2011. Het zomerrecord staat op naam van de documentaire De Megadeal van Ruud Gullit. Naar deze editie keken meer dan 1,1 miljoen mensen.

 

De acht zomerafleveringen van dit jaar staan als volgt geprogrammeerd op Nederland 1:

Zondag 3 juni – 22.05 uur – Het Deense Sprookje

Dinsdag 5 juni – 22.10 uur – Gerald Vanenburg: Beter dan Van Basten

Donderdag 7 juni – 22.10 uur – Het Perestrojka-team : Hoe de Sovjets de EK-finale van ’88 verloren

 

De zomerreeks gaat verder op zondag 8 juli (22.05 uur), zondag 15 juli (22.05 uur), donderdag 19 juli (22.05 uur), zondag 22 juli (22.05 uur) en donderdag 26 juli (22.10 uur). De onderwerpen en de volgorde van deze programma’s worden in een later stadium bekendgemaakt.

 

In de bijlage -bij Ledeninformatie- de synopsis van de drie EK-afleveringen van 3, 5 en 7 juni.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets