Al 4 keer goud in Nanjing

altNederlandse deelnemers aan de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing hebben al viermaal goud gewonnen. Amazone Lisa Nooren won goud in de intercontinentale wedstrijd, Odile van Anholt deed dat bij het zeilen, zwemster Maaike de Waard op de 50 meter rugslag en judoka Lisa Mullenberg in de teamwedstrijd.

Alle judoka’s van het Jeugd Olympische toernooi werden verdeeld over tien teams, die de namen van legendarische judoka’s droegen. Zo was er een Team-Geesink en een Team-Ruska. Mullenberg won met Team-Rouge. De Maastrichtse droeg met drie overwinningen stevig bij aan de gouden koers. Zowel in de halve finale als in de finale hielp ze haar team dat tegen een achterstand aankeek met een ippon op het juiste spoor. De hockeymeisjes versloegen met een vrouw minder Argentinië met 4-2 en spelen de finale tegen gastland China. 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets