Aftrap SportAs

wethouders SportAsStadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar van Zuid gaf gisteravond samen met de wethouders Erik van den Burg van Amsterdam en John Levi van Amstelveen de kick-off voor het project Sportas. De Sportas loopt van het Olympisch Stadion tot aan de hockeyvelden in het Amsterdamse Bos en wordt ontwikkeld tot een topsportlocatie voor verschillende sporten zoals roeien, hockey, atletiek en tennis. Het gebied moet een open, uitnodigende en veilige uitstraling krijgen. Binnen het gebied is er ook ruimte voor aan sport gerelateerde bedrijvigheid. Zo zijn er al gevorderde plannen voor een sporthotel. In aanwezigheid van sporters en sportofficials werd het project gepresenteerd.

 

Wethouder Sport John Levie (BBA): “Alleen door samen te werken kunnen we van de Sportas een aantrekkelijk gebied maken voor sport en recreatie waar de hele regio profijt van heeft. Het moet een gebied worden waar internationale sportevenementen kunnen plaatsvinden maar waar de mensen die er wonen en werken ook graag komen om te sporten en te recreëren.”

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets