Afscheid Peter Schep in Zesdaagse

Peter SchepPeter Schep neemt zaterdagavond, op de laatste dag van de Amsterdamse Zesdaagse, afscheid. Het is een min of meer gedwongen afscheid op de baan nadat hij van de zomer al op de weg was gestopt.

Een slagader in de lies maakt hem het fietsen onmogelijk: ‘Het was stoppen of opereren maar ik kreeg niet de volle garantie dat het goed zou komen.’

In navolging van de Zwitserse wegrenner Hugo Koblet werd Peter Schep de ‘Pedaleur de Charme’ van het baanwielrennen genoemd en dat waardeerde hij zeer. Die vloeiende tred werkte soms in zijn nadeel. Op de weg werd zijn karakter niet altijd op waarde ingeschat. ‘Maar ik zag net zo goed af.’

 

Schep is 36, komt uit Lopik. Hij verlaat het wereldje niet: ‘Dat maakt het makkelijker.’ Hij is trainer-coach van de KNWU en wielerploeg Koga Cycling. Schep nam tussen 1996 en 2008 vier keer deel aan de Olympische Spelen en veroverde in 2006 de wereldtitel puntenkoers in Bordeaux. ‘Een regenboogtrui, dat is echt iets tastbaars in het wielrennen. Het was het hoogtepunt.’ (Bron: Het Parool)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets