41 Nederlanders naar Jeugd Olympische Spelen

Marit Harryvan uit WinschotenNederland is bij de Jeugd Olympische Spelen van 16 tot 28 augustus in het Chinese Nanjing ook vertegenwoordigd in het golf. De Nederlandse Golf Federatie heeft de 16-jarige Marit Harryvan uit Winschoten en Lars Keunen (17) uit Deurne voorgedragen voor kwalificatie. NOC*NSF heeft deze voordracht gehonoreerd.

In Nanjing staat de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen voor de tweede keer op het programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010 in Singapore. De eerste wintereditie vond in 2012 in Innsbruck plaats. In Nanjing worden circa 3.600 sporters uit 205 landen, onder wie 41 Nederlanders, verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. De 41 Nederlandse deelnemers: badminton:Alida Chen en Alex Vlaar;basketbal meisjes 3×3-team; golf: Marit Harryvan en Lars Keunen ; hippische sport:Lisa Nooren; hockey: Karlijn Adank (doel),Elin van Erk, Michelle Fillet,Kyra Fortuin,Maxime Kerstholt,

Frédérique Matla,Marijn Veen, Carmen Wijsman,Ginella Zerbo;judo:Lisa Mullenberg en Frank de Wit; taekwondo: Machario Patti, Fahd Zaouia en Nabil Ennadiri; tafeltennis: Kim Vermaas; triatlon: Kirsten Nuyes;watersport: Odile van Aanholt, Aimee van ’t Hoff, Scipio Houtman en Lars van Someren;zwemmen:Kim Busch, Esmee Bos, Robin Neumann, Maaike de Waard,Laurent Bams, Mathys Goosen en Kyle Stolk.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets