31 boeken voor Nico Scheepmakerprijs

Jury Nico Scheepmakerprijs 2014De organisatie van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek 2013 heeft 31 titels ontvangen. De jury, onder leiding van Ad Melkert, bepaalt binnenkort welke vijf er worden genomineerd.

Op 2 juni wordt in het Olympisch Stadion de winnaar bekendgemaakt, samen met de winnaar van de publieksprijs. De 31 titels:

 

De artistieke uppercut van Jan van den Berghe, Sven van Johan Boef,De schaatser van Nando Boers, De fiets van Lautrec van Jan Boesman, Amigo Pedro van Horrillo & Nando Boers, Scheurleer voltooide volharding van Theo Bollerman, Kunst van het Dalen van Martin Bons, O, Louis van Hugo Borst, De Walthours – De Kennedy’s van het wielrennen van Erik Brouwer, Het laatste rondje om de kerk van Mark de Bruijn, Het mysterie van de eerste gele trui van Herman Chevrolet, Bloedbroeders van Steven Derix & Dolf de Groot, 10 tegen 1 van Joep van Deudekom , Het geheim van Hardlopen van Hans van Dijk & Ron van Megen , Route 32 van David Endt, Het geheim van de gouden hockeystick van Gerard van Gemert, Hard Gras: “Iedereen praat over ons” van Steven van der Hoeven, Laurens ten Dam van Robin van der Kloor , Tussen Godenzonen van Auke Kok ,Sportlegendes van Ad van Liempt & Jan Luitzen (red.), Oorlog langs de lijn van Wesley Meijer ,Het is zoals het is van Marcel van Roosmalen op pad met Theo Bos, Rugnummers en teamwork Barbara Scholten,
Ajax-Feyenoord Feyenoord-Ajax van Mik Schots,De Wolf John, van John de Wolf & Jeroen Siebelink, De Aankomst van Bas Steman, Ajax kinderjaarboek van Edward van de Vendel, Ik juich voor jou van Edward van de Vendel en Wolf Erlbruch, Dennis Bergkamp van Jaap Visser en David Winner, Poerbêst van Harry Walstra, Speler X.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets