1e Europees Indoor Beachvolleybaltoernooi voor Nederland

Richard Schuil en Jon StiekemaBeachvolleybal is een van de jongste Olympische sporten. Nederland doet op dat gebied best aardig mee, maar zette zondag 9 januari een nieuwe stap: de organisatie van het eerste Europese Indoor Beachvolleybal-toernooi voor heren in Aalsmeer, het CEV indoor Satellite.

Een aantrekkelijk deelnemersveld met daarin de Nederlandse kanshebbers Schuil/Nummerdor. Met dien verstande dat Reiner Nummerdor geblesseerd was en Richard Schuil dus met een invalmaatje, Jon Stiekema moest spelen.

Maar ze wonnen het toernooi wel en nog wel van de ervaren Duitsers Jonathan Erdmann and Kay Matysik, de als eerste geplaatsten: (21-17, 14-21, 19-17). Een mooi resultaat in een mooie Olympische sport. Hopelijk krijgt e.e.a. een vervolg  om tijdens de winterstop in Europa door te kunnen spelen. Op naar Londen 2012!

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets