Fluminense wint 10de Copa Amsterdam

Fluminense bij Coppa 2014

In een Braziliaanse finale heeft Fluminense beslag gelegd op de 10de Aegon Cup. In het Olympisch Stadion was er tegen Cruzeiro na 90 munten en na velenging met voorzichtig  voetbal niet gescoord.

Strafschoppen moesten beslissen en Fluminense deed dat iets beter: 3-2. De winnaar won in de halve finale van Aerbin, Cruzeiro van Ajax Cape Town. Het Amsterdamse Ajax verloor de strijd om de vijfde plaats aan het door Ronald de Boer gecoachte Men United (0-2) dat hiermee zijn eerste zege boekte, zijn eerste goals maakte en tevens de minst gepasseerde defensie werd.

(zie ook: www.copa-amsterdam.nl)

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets