Maker Jaap Eden Trofee overleden

1106kun_jitsbakker

Beeldhouwer Jits Bakker is op 76-jarige leeftijd overleden in zijn atelier in Wageningen. Dat heeft zijn familie dinsdag 10 juni bekendgemaakt. Bakker ontwierp en vervaardigde sinds 1972 de Jaap Eden Trofee, die jaarlijks tijdens het Sportgala wordt uitgereikt aan de sporters van het jaar.

 

André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF: “Jits Bakker was een creatieve, gedreven en authentieke kunstenaar. Een bezoek aan zijn atelier was altijd zeer de moeite waard. We zijn er trots op dat hij ieder jaar weer opnieuw voor de Nederlandse topsporters een aantal exemplaren van zijn ‘Jaap Eden’ heeft willen maken. We zullen hem missen.”

(Bron: NOC*NSF)

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets