Erwin Sparendam overleden

SparendamOud-Blauw Wit-voetballer Erwin Sparendam is 20 september 2014 overleden, 80 jaar oud. Blauw Wit was heel lang hoofdbespeler van het Olympisch Stadion. Erwin kwam in januari 1957 na Humphrey Mijnals met wie hij in Robin Hood in Suriname had gespeeld, naar Nederland.

 

In 1968 kreeg hij van Blauw Wit een auto ter gelegenheid van zijn 300ste wedstrijd voor de club. Op de foto die toen werd gemaakt, prijkt hij met echtgenote en ‘drie prachtige dochters’  zoals Het Parool vermeldde.

 

Erwin speelde ook voor Elinkwijk en het Hilversumse Gooiland. Nadat hij als speler was gestopt, was hij 16 jaar lang trainer van Eminent Boys en Faja Lobi, dat een toernooi naar hem heeft vernoemd. Op 8 september verscheen op de site van sportgeschiedenis.nl de (eerste) Fotoserie, bijzondere opnames van clubs uit de jaren 50. Daar was ook bijgaande foto van Blauw Wit bij. Sparendam staat op de trap achter Martin Koeman, vader van Ronald en Erwin. Links vooraan Wim Bleijenberg. 

 

In een reactie zegt oud-ballenjongen Hans Rootlieb: ‘U was een mooie voetballer die ( en zo zijn er niet veel ) zowel met het linker als rechterbeen kon passeren. Ik ben in de gelukkige omstandigheden geweest om u van dichtbij te kunnen zien voetballen. Ik was een jaar of 12/13 toen ik ballenjongen was bij Blauw Wit in het Olympisch Stadion.’

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets