BRUNO WALRAVE OVERLEDEN

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Bruno Walrave. Bruno is 83 jaar geworden en was sinds 2003 lid van de Sociëteit. Hij bezocht als het even kon onze bijeenkomsten en was met zijn innemende persoonlijkheid een graag geziene gast.
Als man van de buurt (geboren in de Stadionstraat) had hij een sterke band met het Olympisch Stadion. In zijn indrukwekkende carrière als gangmaker heeft hij menigmaal rondgereden op de betonnen wielerbaan. Velen van ons hebben hem daar aan het werk gezien. Zoals bijvoorbeeld in 1979 tijdens het WK baanwielrennen, waarbij hij zowel Gaby Minneboo (amateurs) als Cees Stam (profs) naar het brons leidde. Op onderstaande foto zien we Bruno met Minneboo in actie op de kampioenschappen van dat jaar.

Liefst 53 jaar was Bruno actief als gangmaker en in die periode won “zijn” renner 15 keer een wereldkampioenschap. Zes keer mocht hij mee naar het hoogste podium bij een Europees kampioenschap. Bijzonder feit daarbij is dat hij zelf nooit een wielerkoers reed op de fiets. In een interview met de redactie van de website van zijn club ASC Olympia ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag zei hij daarover het volgende:
“Die motoren fascineerden me, dus daar wilde ik meer van weten. Ik was 16-17 jaar oud toen ik voor het eerst op de motor stapte. Mijn eerste licentie kreeg ik toen ik 17 was. In het begin zoek je zelf iemand en toen ik eenmaal een bepaald niveau had, kwamen ze naar mij toe.”
Op de site van de KNWU trof ik in de mooie in memoriam voor Bruno de volgende zin, die hem denk ik heel goed typeert: “Immer aanwezig en altijd zonder de spotlights op zichzelf te richten.” Zo hebben wij hem ook altijd ervaren: betrokken, bescheiden, aimabel.
We gaan hem zeer missen.
Namens het bestuur,
Frank Schröder

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets