JOS-Ajax uitverkocht: 0-9

JOS-Ajax2Het duel in de tweede ronde om de KNVB-beker tussen JOS Watergraafsmeer en Ajax die gisteren, woensdag 24 september, in het Olympisch Stadion werd gespeeld, is door Ajax met 9-0 gewonnen. Het stadion was met 5.000 bezoekers uitverkocht. Spits Arkadiusz Milik maakte zes van de negen goals.

 

Daarna werd bekend dat Ajax als gevolg van de ongeregeldheden bij de jongste bekerfinale, bij de volgende wedstrijd voor de KNVB-beker geen supporters mag meebrengen.

 

De aanklager betaald voetbal vindt na onderzoek dat Ajax verantwoordelijk is voor het afsteken en gooien van vuurwerk door de eigen aanhang. Tegelijkertijd is de aanklager van mening dat de verwijtbaarheid begrensd is, omdat de KNVB, Ajax en PEC Zwolle gezamenlijk verantwoordelijk waren voor de wedstrijdorganisatie. Ajax heeft tot 1 oktober de tijd in beroep te gaan tegen deze beslissing. (Bijgaande foto uit Trouw)

 

 

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets