Olympisch Kampioene Marianne Timmer te gast bij de Sociëteit Olympisch Stadion

Binnenkort starten de Olympische Winterspelen in Beijng. Van 4 t/m 20 februari zitten we vooral ‘s ochtends en ’s middags aan de televisie gekluisterd om onze Olympische sporters aan het werk te zien bij het alpineskiën, bobsleeën, kunstrijden, schaatsen, shorttrack,  skeleton en snowboarden.*) Uiteraard besteedt de Sociëteit Olympisch Stadion ook aandacht aan deze Winterspelen. Zo vindt op 3 februari 2022 een bijeenkomst plaats met Marianne Timmer, die in 1998 tijdens de Olympische Spelen in Nagano 2 gouden medailles wist te winnen op de 1000 en 1500 meter en acht jaar later in Turijn een derde gouden medaille bemachtigde op de 1000 meter. Met deze grote schaatskampioene, die in 2018 de prestigieuze Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs ontving, beschouwen we de komende winterspelen voor en staan we stil bij haar imposante carrière. 

De bijeenkomst op donderdag 3 februari vindt plaats in de grote zaal van het Frans Otten Stadion waar voldoende ruimte is om de Corona-regels in acht te nemen. De inloop is om 19.00 uur, het interview van journalist Jan van Galen met Marianne Timmer start om 19.30 uur. 

*) Wat betreft de Nederlandse deelnemers en het programma kan worden verwezen naar de site van TeamNL: teamnl.org/gekwalificeerde-sporters-olympische-winterspelen-beijing-2022

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets