Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

Bezoek SOS Papendal woensdag 13 juni 2018

juni 13> 08:30 - 16:00

| €30

Geachte leden,

het Bestuur van de Sociëteit Olympisch Stadion heeft het genoegen u uit te nodigen voor het reeds in de Algemene Ledenvergadering aangekondigde bezoek aan Sportcentrum Papendal in Arnhem op woensdag 13 juni 2018 a.s.

Over Papendal
Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Tegenwoordig maken bijna 400 topsporters dagelijks gebruik van de topfaciliteiten. Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. In 1971 werd het sportcentrum officieel geopend door Prinses Beatrix. In de jaren die volgden is Papendal enorm veranderd. Met name de afgelopen tien jaar heeft het sportcentrum een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Programma
Ons bezoek aan Papendal bestaat uit 5 onderdelen
1. 9.15 -10.45 uur: heenreis per touringcar vanuit het Frans Otten Stadion (voor details zie onder) en ontvangst op Papendal. Vertrek stipt om 9.15 uur. De touringcar staat het Frans Otten Stadion geparkeerd. Vanaf 8.30 uur inloop met thee/koffie in het Frans Otten Stadion.
2. 11.00 – 12.00 uur: presentatie Vincent Luijendijk, directeur KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie). Vincent Luijendijk studeerde Bedrijfskunde en Marketing Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is geenszins een traditionele bondsdirecteur. Hij zal toelichten wat het betekent voor een sportbond om naar Tokio 2020 toe te werken, wat de transformatie van een meer traditionele naar een moderne sportbond inhoudt, en ons meenemen in beleidskeuzes en nieuwe maatschappelijke tendensen die de sport beïnvloeden. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen.
3. 12.00 – 13.30 uur: rondleiding over Papendal langs de diverse topsportfaciliteiten o.l.v. NOC-NSF gids. We bezoeken o.a. de Arnhemhal: een multi-sporthal die zowel qua omvang als inrichting tot de Europese top behoort en het Topsportrestaurant voor de atleten. Wandelschoenen mee!!! (zie ook onder bij Deelname)
4. 13.30 – 14.30 uur: lunch Hotel Papendal (soep, broodjes, warm gerechtje, salade en een vitamine-boost).
5. 14.30 -15.45 uur: terugreis per touringcar naar het Frans Ottenstadion, Amsterdam.

Deelname, voorinschrijving en eigen bijdrage
Deelname staat open voor alle leden van de Sociëteit Olympisch Stadion en hun partners. Introducees zijn van deze activiteit uitgesloten.
Sportcentrum Papendal kent een zeer ruim opgezette infrastructuur op een uitgestrekt terrein in de bossen. Beleefdheidshalve wijzen wij u er dan ook op dat we te voet al snel een 1,5 – 2 km zullen afleggen tussen en in de verschillende sportaccommodaties. Weliswaar beschikken veel gebouwen over liften, maar daarmee wordt de loopafstand niet minder. Papendal beschikt niet over faciliteiten als bijvoorbeeld golfkarretjes. Op basis van deze informatie maakt u zelf de afweging om wel/niet deel te nemen. Een alternatief kan zijn om wel Papendal te bezoeken maar niet aan de rondleiding van ca. 1,5 uur deel te nemen. In het cafégedeelte van Hotel Papendal kunt u dan de lunch afwachten.
In een slecht weer scenario is niet voorzien. De afstanden tussen de accommodaties zijn hier en daar fors dus bij twijfel s.v.p. zelf een paraplu meenemen.

Aanmelding vindt plaats via voorinschrijving c.q. vooraf betalen van de eigen bijdrage, waarbij pas na daadwerkelijke betaling de inschrijving formeel wordt (zie onder). De deadline voor aanmelden (= betaling) is 31 mei a.s. Aanmeldingen na deze deadline kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen. Aangezien de maximum capaciteit van de touringcar maximaal 52 personen bedraagt gelden de principes vol = vol en wie het eerst komt het eerst maalt. Het moment van betaling is beslissend bij eventuele overschrijving.

De eigen bijdrage voor dit evenement bedraagt € 30 per deelnemer, waarmee voor een deel de kosten van catering en touringcar worden betaald. Voorinschrijving c.q. deelname vindt plaats door uw eigen bijdrage (en eventueel die van uw partner) te storten op Sociëteit Olympisch Stadion, bankrekeningnummer NL 19INGB0003605653 onder vermelding van Papendal 2018.

Graag tot 13 juni as.

Met sportieve groet,
namens het SOS-bestuur
Machiel van der Woude
Voorzitter

Gegevens

Datum:
juni 13
Tijd:
08:30 - 16:00
Kosten:
€30

Locatie

Frans Otten Stadion
IJsbaanpad 43, Amsterdam, 1076 CV
+ Google Maps

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets

RT @olympisch: De Sociëteit Olympisch Stadion viert vandaag zijn 51e verjaardag. Van harte @SocOlympStad! https://t.co/xxPi5UbOig
RT @Eveline016: Oude collectie Olympische Spelen posters prachtig verwerkt op doek! @SocOlympStad @FOSAmsterdam Dank Ger Koopman, erg mooi!…

Flickr Widget