Boek over John Blankenstein

Dit weekend verschijnt een boek over het leven van oud-voetbalscheidsrechter John Blankenstein, geschreven door Chris Willemsen en uitgegeven door de Nederlandse Sportboeken Club. Blankenstein, die in 2006 overleed, was een gedreven strijder voor acceptatie van homoseksualiteit in de sport en samenleving.

Blankenstein bewaarde álles over zijn leven en loopbaan in een extreem goed geconserveerd privéarchief met unieke documenten en reflecties van zijn diepste zielenroerselen – onder meer over pogingen hem om te kopen, zijn ziekte en zijn conflicten met de voetbalbonden. Ook is hierin informatie opgenomen over de Europa Cup 1-finale die hem door de UEFA werd ontnomen vanwege zijn homoseksualiteit.

Uit dat privéarchief is geput voor het boek Ze lullen maar een eind weg. Auteur Chris Willemsen werd bijgestaan door Johns broer Rob en zus Karin Blankenstein, VI’s adjunct-hoofdredacteur Yoeri van den Busken, Hans van Breukelen, John de Wolf, Louis van Gaal, Michael van Praag, Evert ten Napel, Henk Bres, Bas Muijs, Kim Holland, Arnold Vanderlyde, Yvonne van Gennip, Cees Wijburg, Bert van Oostveen, Jacques d’Ancona, Henk Krol en vele anderen.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets

RT @Eveline016: Oude collectie Olympische Spelen posters prachtig verwerkt op doek! @SocOlympStad @FOSAmsterdam Dank Ger Koopman, erg mooi!…
In memoriam: Erelid Sociëteit Bep van Houdt overleden https://t.co/Kbjg7cMRps https://t.co/9CTPYxvO6g

Flickr Widget